Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Πότε αναμένουμε την ανακοίνωση των βάσεων;





Αύριο το πρωί, με μια μικρή πιθανότητα την Τετάρτη, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ.
Στο μεταξύ προ ημερών η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε αυστηρή εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να μη διαρρεύσουν βάσεις εισαγωγής, μεμονωμένες  ή ομαδικές , όχι μόνο σε “γνωστούς” αλλά ούτε σε Βουλευτές και υπουργούς.
Κάθε χρόνο λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα υπάρχουν αιτήματα και  πιέσεις, κυρίως από Βουλευτές, υπουργούς και πολιτευτές, προς τον εκάστοτε υπουργό και συνεργάτες του να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία βάσεων, αλλά και ονόματα πριν αυτά ανακοινωθούν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ψηφοφόρους τους.
Πέρσι οι βάσεις ανακοινώθηκαν στις 27 Αυγούστου.
Που θα δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων
Οι  ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω   ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας   https ://results.it.minedu.gov.gr-η οποία ήδη είναι έτοιμη-  πληκτρολογώντας:πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια .
Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου